Wintersport

De Skiliftkarussell bij Winterberg is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland. Wanneer de sneeuw goed is komen hier duizenden wintersporters samen om te genieten van de glooiende hellingen van het Sauerland. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in de liften en infrastructuur van Winterberg. Geen wonder dat je hier erg veel Nederlanders tegenkomt.

Het skigebied
Skiën in Winterberg wordt mogelijk gemaakt door een relatief groot en goed gefaciliteerd skigebied. Met behulp van 27 skiliften kun je hier een grote ronde maken over zeven ‘bergen’. Ruim 40 kilometer pistes strekken zich uit over zeven deelgebieden: Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en Poppenberg. De afdalingen zijn niet al te lang, maar je kan hier gewoon lekker skiën. De steilheid varieert van de verschillende oefenhellingen tot de pittige ‘Slalomhang’. Op tien pistes is kunstlicht aanwezig, dus bestaat er de mogelijkheid tot avondskiën. Warme periodes kunnen steeds beter worden overbrugd door het toenemende aantal steeds geavanceerdere sneeuwinstallaties. Een groot deel van de pistes wordt dan ook kunstmatig langer wit gehouden. Ook de liften en al het andere materieel zijn hier modern en perfect op orde.

Makkelijk (Blauwe piste) 19Km
Gemiddeld (Rode piste) 16Km
Moeilijk (Zwarte piste) 5Km

http://www.skiliftkarussell.de/nl/tickets/preise

Skipas: 1 dag 30 euro (kinderen 20 euro)
Skipas: 7 dagen 110 euro (kinderen 75 euro)
Seizoenskaart: 230 euro (kinderen 200 euro)

Skispringschans St. George Winterberg - appartement Huren - vakantiewoning te huur - vakantiehuis verhuur - wintersport - skispringen

Ook als er een warmere periode is, of als er weinig sneeuw valt is dit tegenwoordig goed op te vangen door de geavanceerde sneeuw installaties. Voor snowboarders: die kunnen zich uitleven in het mooi aangelegde snowboardpark! En natuurlijk ook op de pistes! Er is een mooie rodelbaan in Winterberg aanwezig, dit is een erg leuke bezigheid! Winterberg beschikt ook over een officiële bobsleebaan, en 2 springschanzen. Ook langlaufen is tegenwoordig een zeer geliefde ontspanning, dit kan in Sauerland uitstekend! Op 200 Meter van onze vakantie appartementen zijn al langlauf routes. Elk jaar bezoeken weer duizenden Nederlanders de ontspanning van de wintersport in Sauerland!

Après-ski
Bij ieder goed skigebied hoort volgens ons Nederlanders natuurlijk ook een goede après-ski. En die is in Winterberg goed voorhanden. Het start natuurlijk al met bier en braadworst op de piste. Maar daar blijft het niet bij.  Voor de echte après-ski hoef je dus niet eens helemaal naar de Alpen te rijden.