Winkelen & uitgaan

Kerstsfeer in Winterberg, Sauerland - kerst - kerstboom - sfeer - carousel - draaimolen - kerstverlichting - glühwein en bradwurst

Winterberg heeft een grote diversiteit aan winkels. Zo zijn er voor de dagelijkse benodigdheden diverse supermarkten (Kaufpark, Edeka, Aldi en Lidl), bakkers, slager etc.

Shoppen kan ook prima in Winterberg. Er zijn behoorlijk wat modezaken, schoenenwinkels, winkels met lifestyle artikelen en wintersportzaken, maar ook een euroshop, grote speelgoedwinkel en mountainbikespecialist. Electronicazaken, telefoniewinkels, de juwelier en apotheek, het is er allemaal. Het aanbod is niet alleen heel divers, maar ook voor elke portemonnee.

Parkeren kan op veel plaatsen in het centrum, maar wel bijna overal betaald. Vanaf Villa Bob is het maar 600 meter lopen naar het centrum. De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30. Op zaterdag gaan wel veel winkels om 16.00 uur dicht. Tegenwoordig zijn behoorlijk wat winkels ook op zondag geopend (behalve de supermarkten).
De supermarkten (Aldi, Lidl, Edeka) zijn veelal geopend tot 20.00 uur van ma-za.

Uiteraard kunt U in onze appartementen gezellig de avond doorbrengen, maar als U uit wilt gaan dan zijn er in Winterberg genoeg mogelijkheden.

In Winterberg zijn tientallen restaurantjes, waarvan de meeste zich in het centrum bevinden. U kunt een ruime keuze maken uit de verschillende keukens zoals; Italiaans, Grieks, Chinees, Turks, lokale keuken, fastfood en grill. Ook zijn er ongeveer twintig verschillende soorten bars in Winterberg o.a.; pubs, bars met live muziek, discobars, grote discotheek “Alpenrausch”, cocktailbars, café’s, kroegen en natuurlijk een karaokebar. Verder vindt u in Winterberg o.a. een amusementenhal, een bioscoop, een internetcafe en een sauna. Er is genoeg vertier en u hoeft zich er beslist niet te vervelen.