Fietsen, MTB & Downhill

Bikepark Winterberg is het grootste in zijn soort in Midden- en Noord-Duitsland. Hier ontmoeten bikers van de Europese mountainbike-scène elkaar. Een sleeplift en een stoeltjeslift brengen de biker èn mountainbike na de afdaling gewoon weer terug naar boven. Er zijn in totaal 10 kilometer aan afdalingen van ligt tot zwaar. Onderaan de Kappe belevenisberg kunnen fietsen en toebehoren gehuurd worden. Het bikepark is, afhankelijk van de weersomstandigheden, geopend van eind april tot begin november.

Het bikepark is gesitueerd naast Villa Bob.

5000 km aan fietsroutes in ‘bike-arena’ Sauerland

Fietsen in het glooiende landschap van het Sauerland is een belevenis voor iedere fietser. Zowel wielrenner, toerfietser, mountainbiker als e-biker ervaart deze Duitse streek op zijn eigen manier.

Fietsen vanuit vakantiehuis Villa Bob.

Villa Bob in Winterberg is ideaal als uitvalbasis voor uw fietsvakantie in het Sauerland. Fietsen in het Sauerland staat voor relaxte fietspaden langs rivieren en routes over voormalige spoorwegtracés zonder al te grote stijgingspercentages. Maar ook voor fietsen en mountainbiken over heuvels met pittige klimmetjes en heerlijke afdalingen.

Afwisselende fietstochten

Mogelijkheden voor afwisselende fietstochten van een hele of een halve dag zijn er genoeg in het Sauerland. Zo zijn er fietsroutes voor e-bikes die zijn afgestemd op de capaciteit van de accu en de bestaande infrastructuur om de accu’s weer op te laden. Op ongeveer 20 locaties in het Sauerland worden fietsroutes aangeboden, waarbij de verhuurmogelijkheden en oplaatstations voor de e-bikes op een nuttige manier zijn ondergebracht in het routenetwerk. Ook een haal- en brengservice voor fietsers behoort daartoe. Alle routes zijn als GPS-track te fietsen.

Bike-arena Sauerland

In de zogeheten ‘bike-arena’ van het Sauerland zijn 70 tochten met een lengte van in totaal 5000 kilometer uitgezet. Deze zijn terug te vinden op internet, zie www.bike-arena.de. Via deze website is alle informatie te downloaden, zoals GPS-tracks, roadbooks en routekaarten.

SauerlandRadring

Naast de bike-arena is er ook een SauerlandRadring. Die voert over 84 kilometer door de gezellige plaatjes Finnentrop. Lennestadt, Schmallenberg en Eslohe. Deze gezinsvriendelijke fietsroute biedt zowel een prachtig natuurlandschap als ook cultuur in de stadjes met hun mooie vakwerkhuizen. De SauerlandRadring is voor het grootste deel aangelegd op voormalige spoorbanen en kent dus niet al te veel stijgingen. Musea, zwemfaciliteiten en andere attracties maken een feest van elke tussenstop op deze route.

RuhrtalRadweg

De bekendste fietsroute is natuurlijk de RuhrtalRadweg. Deze volgt de Ruhr vanaf de bron tussen Winterberg en Küstelberg (op ongeveer 5 kilometer van ons huis) naar de 230 kilometer verderop gelegen monding in de Rijn bij Duisburg. Tijdens deze fietstocht die grotendeels over vrijliggende fietspaden gaat, komt u door mooie dorpjes, historische binnensteden, interessante musea en imposante industriële monumenten. De Algemene Duitse Wielrijders Club heeft de RuhrtalRAdring in 2010 bekroond met vier sterren. Zie voor meer informatie ook www.ruhrtalradweg.de